Uyku Felci Nedir, Neden Olur? Uyku Felci Belirtileri, Nedenleri Ve Tedavi Yöntemleri


 

 Uyku Felci Belirtileri, Nedenleri ve Tedavi Yöntemleri

 

 Uyku felci belirtileri genelde kişilerde aynı şekilde olur. Nefes darlığı çekmek, aşırı terleme, aniden gelen panik ve korku duygusu ile ölüm hissine kapılmak belirtiler arasındadır. Uyku sırasında ya da hemen sonrasında halüsinasyon görmek, bastırılma ve ittirilme hissi de uyku felcinin belirtilerindendir.

 

 Uyku felcinin nedenleri arasında ise yemek yedikten sonra ya da aç uyumak, düzensiz çalışmak, stres altında olmak ve depresyon vardır. Aşırı sigara ile alkol kullanımı ve kullanılan ağır ilaçlar da uyku felcine sebebiyet verir. Uyku felcinin geçmesi için neden olan etkenin ortadan kaldırılması gerekir. Eğer düzelme olmazsa psikiyatri ve psikolog ile görüşme sağlanmaktadır. 

 

 Uyku Felci Tehlikeli midir?

 

 Uyku felci yan karabasan yaşandığı zaman kişilerde ölüm korkusu gibi hisler ortaya çıkabilir. Fakat buna rağmen uyku felci ciddi bir problem olarak kabul edilmez. Eğer kişide sık sık uyku felci görülürse kişinin psikolojisini olumsuz etkileyebilir. Bu durum anksiyete ya da kaygı gibi durumların ortaya çıkmasına neden olabilir. Eğer sürekli görülürse tehlikeli bir hal alması mümkündür ve mutlaka tedavi edilerek önlenmesi gerekir.

 



Source link

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*