orum’da asrlk bina restore edilerek ‘Millet Ktphanesi’ olarak hizmete ald


Dnemin Hususi naat Komisyonunca Milli Ktphane olarak ina edilen dikdrtgen eklindeki iki katl binann st kat ktphane, mzelik eserler tehir odas, retmenler birlii toplant salonu, mzik alma odas, alt kat ise Osmanl Bankas ile zel i yerlerinin bulunduu merkez olarak 3 Austos 1925’te hizmete girdi.

Adn, d cephesinde kullanlan sar renkte kum tandan alan tarihi binada 1938 ylnda yaplan deiiklikle banka ubesi ve zel i yerleri karlarak ktphane alt kata indirildi, st kat ise halkevi olarak hizmete sunuldu.

Kentin en dikkati eken yaplar arasnda bulunan bina, 1960 ylnda orum Belediye Bakanlna devredildi. Yaklak 60 yl belediye binas olarak kullanlan tarihi binann orum Belediyesinin 2022’nin sonunda yeni hizmet binasna tanmasyla aslna uygun ekilde kullanlmas iin balatlan almalar tamamland.

orum Belediyesince restore edilen binann alt kat 110 kiinin ayn anda alma yapabilecei “Millet Ktphanesi” olarak 7 gn 24 saat hizmet vermeye balad.

Belediye Bakan Halil brahim Agn, binann hizmete sunulmas dolaysyla dzenlenen trende yapt konumada, orum’a ikinci srekli ak ktphaneyi kazandrdklarn, ncsn de Millet Bahesi’ne aacaklarn syledi.

Ta binann Milli Mcadele’nin hemen ardndan ktphane olarak ina edilmesinin nemli bir mesaj ierdiini vurgulayan Agn, binann onlarca yl sonra yeniden ktphane olarak hizmet vermesini uygun grdklerini belirtti.

AK Parti orum Milletvekilleri Yusuf Ahlatc ve Ouzhan Kaya ile Hitit niversitesi Rektr Prof. Dr. Ali Osman ztrk de konumalarnda ktphanenin hayrl olmasn temenni etti.

Trende, kurdele kesilmesinin ardndan protokol yeleri ktphaneyi gezdi.



Source link

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*